Yhteystiedot

TIINA NIIRANEN

OULU

e-mail: tiina.niiranen(at)pp.inet.fi

twitter: https://twitter.com/TiinaNiiranen

facebook:
https://www.facebook.com/tiinatoimii

instagram:
https://www.instagram.com/tiinaniitipitii/

Blogin arkisto

Uusimmat kirjoitukset

KUNTAVAALIT 2021

Maanantai 10.5.2021 klo 13:40 - Tiina Niiranen

 

ENNALTAEHKÄISY ON TULEVAISUUDEN SIJOITUS !

Terveyden ja toimintakyvyn edistäminen on sijoitus tulevaisuuteen parempana fyysisenä, psyykkisenä ja sosiaalisena työ- ja toimintakykynä. Se tuottaa yhteiskunnalle sekä yksilölle kokonaisvaltaista hyvinvointia ja parempaa elämisen laatua. Samalla se on myös säästöä pitkällä tähtäimellä sairausmenoissa ja tuen tarpeessa. o   Ikäihmisten maksuton hyvinvointineuvola on saatava nopeasti käyntiin ja siitä on tehtävä vakiintunut käytäntö. Omaishoitajille on oltava säännölliset terveys- ja hyvinvointitarkastukset, mitkä voisivat toteutua hyvinvointineuvolassa

 o   Työttömille ja vähävaraisille on taattava maksuttomia liikunta- ja kulttuuripalveluja. Vapaalle kulttuurinkentälle on mahdollistettava tukea esim. edullisilla tilavuokrilla ja
kumppanuussopimuksilla. Kulttuuri kaikkinensa on parasta ennaltaehkäisyä ja antaa myös työllistymismahdollisuuksia esim. osuuskuntien ja yhdistysten kautta.

 

 o   Terveys-/hyvinvointiliikunta, ympäristön viihtyisyys sekä kestävä kehitys on otettava merkittävästi huomioon kaavoituksessa. Lisäksi on huomioitava edulliset ja tasapuoliset asumisen edellytykset

 o   Nuorten mielenterveyden edistämiseen on lisättävä asiantuntevaa henkilökuntaa, esim. koulupsykologeja, erityisopettajia ja toimintaterapeutteja. Koulukiusaamiselle on saatav 0-toleranssi myös käytännössä.

  

o  kaupungin omaa toimintaa on vahvistettava ja henkilöstön tekemää arvokasta työtä tuettava.

                                                ~~~~~~

Kun sijoittaja laittaa rahaansa esim. osakkeisiin, odottaa hän sijoitusta pitkällä aikavälillä. Hän on myös varautunut siihen, että kaikki sijoitukset eivät tuota.  Sijoituksen arvon näkee pitkällä viiveellä. Valitettavasti myös, jos ei sijoiteta.
  
Elinkeinopolitiikan ja yhdyskuntapalveluiden on edelleen panostettava sellaisiin investointeihin, mitkä tuovat alueelle ihmisiä ja yrityksiä ja näin työpaikkoja kautta linjan. Oulussa on junnattu liian kauan paikoillaan mm. asemanseudun kehittämisessä. Suunnitelmia ei voi muuttaa tavan takaa. Niitä on saatava myös maaliin.

Tapahtumat tuovat vetovoimaa ja matkailijoita, työllistävät heikossa jamassa olevia palvelualoja ja lisäävät näin ollen työllisyyttä.

 
Tarkemmalla julkisten rakennushankkeiden rakentamisen- ja korjausten valvonnalla ja osaavalla kilpailutuksella, siirretään menoja huonosta rakentamisesta ihmisiin. Tällä hetkellä korjataan kalliilla, jopa hyvin uusia rakennuksia. Tämä raha on saatava siirrettyä ihmisiin.          

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit 2021, sdp, pidetäänhuolta, Tiina Niiranen