Yhteystiedot

TIINA NIIRANEN

OULU

e-mail: tiina.niiranen(at)pp.inet.fi

twitter: https://twitter.com/TiinaNiiranen

facebook:
https://www.facebook.com/tiinatoimii

instagram:
https://www.instagram.com/tiinaniitipitii/

Blogin arkisto

Uusimmat kirjoitukset

Kylmää kyytiä...

Perjantai 7.10.2016 klo 14:41 - Tiina Niiranen

Palasin pitkästä aikaa blogini äärelle. Joitain kirjoituksiani lukiessani, ajattelin, ettei mikään ole muuttunut-ainakaan vanhuspolitiikassa. Samoista asioista puhutaan, kuin lähtiessäni politiikkaan 2008.

Osa idealismistani on muuttunut - ei hävinnyt - mutta muuttunut. Asioita ei saada kuitenkaan muutettua, jos ei edes yritä vaikuttaa. Niinpä päätin asettua jälleen kunnallisvaaliehdokkaaksi.

Pahasti näyttää siltä, että teemani pysyvät aika lailla entisellään. Mutta katsellaan...

                                  ___

Hallitus ja ministeri Rehula ajavat hoitajamitoituksen laskua vanhusten hoidossa minimissään 0,4:ään. Nythän se on 0,5. Senhän pitäisi olla vähintään 0,6 - siis vähintään. Oulussa se on 0,55. Se, kuinka paljon mitoitukseen lasketaan muita työntekijöitä, kuin puhtaasti hoitajia, onkin sitten eri asia. Esim. terapeutit (fysio- ja toimintaterapeutit) voidaan laskea myös mitoitukseen. Pelkäänkin, että hallituksella on taas yksi harhautusliikkeistään: uhataan pudottaa mutta voimakkaan vastustuksen seurauksena, ilmoitetaan, että ok: pidetäänkin se 0,5:ssä. Saadaan vastustajat tyytyväisiksi eikä huomata, mikä oli asian jekku. Unohtuuko sen jälkeen vaatimus 0,6:sta.

Siitä minimistä tulee helposti maksimi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vanhuus, yksinäisyys, ikääntyneen toimintakyky, työntekijän ajankäyttö, työn tuottavuus