Yhteystiedot

TIINA NIIRANEN

OULU

e-mail: tiina.niiranen(at)pp.inet.fi

twitter: https://twitter.com/TiinaNiiranen

facebook:
https://www.facebook.com/tiinatoimii

instagram:
https://www.instagram.com/tiinaniitipitii/

Blogin arkisto

Uusimmat kirjoitukset

ALUEVAALIT

Share |

Torstai 30.9.2021 klo 20:02 - Tiina Niiranen


ALUEVAALIT OVAT 23.1.2022AV.jpg

Pitkään mietittyäni ja pyöriteltyäni asiaa, allekirjoitin suostumukseni olla ehdokkaana aluevaaleissa, mikäli piirihallitus minut nimeää. Tein päätökseni lopulta kuunneltuani  Popsoten muutosjohtaja Ilkka Luoman ja Oulun kaupungin konsernijohtaja Jukka Weisellin alustukset viime viikolla.

Alueuutisissa taannoin haastateltiin oululaisia, kuinka paljon he tietävät aluevaaleista. Tieto oli hyvin suppeaa.

Kaikissa vaaleissa äänestäjät kokevat  sosiaali- ja terveyspalvelut hyvin merkittäviksi asioiksi. Aluevaaleissa on  kysymys juuri  sosiaali- ja terveyspalveluidemme sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä Pohjois-Pohjanmaan alueella,  joka on yksi suomen 21 hyvinvointialueesta. Vastuu siirtyy hyvinvointialueelle 1.1.2023.

Samalla alueelle siirtyy 17.000-18.000 työntekijää.

Eri alueilla on erilaiset haasteet. Se, mikä Oulussa voi olla helpompaa päättää, ei ole sitä ehkä hyvin pienellä paikkakunnalla. Nämä asiat on tärkeä huomioida tasapuolisesti.

Minulla on 41-vuoden kokemus terveydenhuollosta. Olen ollut mukana myös oman työpaikkani kilpailutusten suunnittelussa sekä suunnitteilla olevan palvelusetelin suunnittelussa. Minulla on myös laajat yhteistyöverkostot eri toimijoiden kanssa. Olen nähnyt kilpailutuksen ja ostopalvelujen hankinnan myös toiselta puolelta perheemme yksityisen ammatinharjoittajan näkökulmasta.

Tärkeinä koen sen, että ihmiset saavat palvelunsa riittävän nopeasti, oikea-aikaisesti sekä kustannustehokkaasti. Työntekijöiden riittävyys ja hyvinvointi on edellytys hyville palveluille. Kilpailukykyisillä palkoilla ja hyvällä johtamisella saadaan ihmiset pysymään ja tulemaan töihin soteen ja pelastuspalveluihin.

Julkinen sektori ei pysty yksin vastaamaan tulevan hyvinvointialueen palveluista. On hyödynnettävä ostopalveluita, palveluseteliä, etäpalveluita silloin, kun se sopii ja on mahdollista sekä tehtävä yhteistyötä ko. tahojen ja kolmannen sektorin kanssa.

Matka on pitkä mutta tavoitteet hyvät.

 

Avainsanat: ehdokkaana aluevaaleissa, aluevaaliehdokas, aluevaalit, hyvinvointialueet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini