Yhteystiedot

TIINA NIIRANEN

OULU

e-mail: tiina.niiranen(at)pp.inet.fi

twitter: https://twitter.com/TiinaNiiranen

facebook:
https://www.facebook.com/tiinatoimii

instagram:
https://www.instagram.com/tiinaniitipitii/

Blogin arkisto

Uusimmat kirjoitukset

KIRJOITUKSENI KALEVAAN

Share |

Lauantai 12.6.2021 klo 13:08 - Tiina Niiranen


Arvostetaanko henkilöstöä aidosti?

Oulun strategia 2026 linjaa Oulun olevan vetovoimainen kaupunkityöpaikka. Oamk:in työelämän asiantuntija, yliopettaja Sanna Oja on todennut, että työntekijän kokemus vaikuttaa yrityksen brändiin ja sitä kautta tuloksellisuuteen. Lisäksi kannustava, innostava , oikeudenmukainen ja  työntekijää kuunteleva johto saa ponnistelemaan yhteisten tavoitteiden eteen. Onko johtaminen ajan tasalla, keskustelevaa, aidosti kuuntelevaa ja työntekijän arjen asiantuntemusta hyödyntävää. Vai onko se määräyksiä ylhäältä alas?

Kaupunki teettää säännöllisesti erilaisia hyvinvointikyselyitä henkilökunnalleen, kuten kunta10-tutkimus. Jos työhyvinvointiin satsattu euro palautuu nelinkertaisena takaisin, mitä tapahtuu toisinpäin? Strategian ja tekojen välissä on ristiriita. Hyödynnetäänkö tutkimustuloksia aidosti vai näennäisesti? En liene kovin väärässä todetessani, että kyselyt koetaan usein kosmeettisina, lähinnä lisätyönä, sillä arvostus ei näy arjessa. Hyvinvointia tukevia toimintamalleja, kuten vaikkapa Smartum -seteli, edullisempi lounas tai riittävä määrä työterveyden psykologikäyntejä on poistettu. Puhumattakaan ulkoistuksista.

Haluatko, että tulevaisuudessa lastasi tukee ja kasvattaa tai itseäsi ja ikääntyvää sukulaistasi  kuuntelee ja hoivaa itse hyvinvoiva ammattilainen? Tällaisia töitä hoitavat kaupungissa pienipalkkaiset, paljolti naiset. Juuri ne, jotka arkipäätöksissä helposti koetaan vain menoeräksi. Meidän veroeuroillamme taataan laadukkaat palvelut, mutta ne tuottaa vain hyvinvoiva henkilökunta.

Siksi on väliä, ketkä päättävät.

Tiina Niiranen

Fysioterapeutti

Kuntavaaliehdokas (sd)

Kalevakirjoitus_2021_pienikuva.jpg

Oulu

Avainsanat: Tiina Niiranen, kaleva, lehtikirjoitukseni, kuntavaalitoulu, sdpoulu, kuntavaalit 2021


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini