Yhteystiedot

TIINA NIIRANEN

OULU

e-mail: tiina.niiranen(at)pp.inet.fi

twitter: https://twitter.com/TiinaNiiranen

facebook:
https://www.facebook.com/tiinatoimii

instagram:
https://www.instagram.com/tiinaniitipitii/

Blogin arkisto

Uusimmat kirjoitukset

TULEVAISUUTTA KOHTI

Share |

Keskiviikko 26.5.2021 klo 19:43 - Tiina Niiranen


Vuosi on 1994. Isäni visioi, kuinka paljon suora ATK-yhteys helpottaisi työtä pankeissa, verovelvollisia ja verottajaa, kun moni asia tulisi automaattisesti . Hän totesi monia ajatuksen kauhistuttavan ja, etteivät pankit ole sellaista edes uskaltaneet lähteä ehdottamaan. Miten on nyt? Haluaisitko kerätä vielä erilaisia tositteita vuoden ajan ja hankkia todistuksia veroilmoitukseesi.

Visionäärejä tarvitaan, samoin rohkeutta. Asia, mikä voi tuntua mahdottomalta, voikin tuoda suurta helpotusta toimiessaan. Oulussa on paljon osaamista esim. terveysteknologian alalla ja sitä hyödynnetään mm. tulevassa sote-uudistuksessa. On syytäkin hyödyntää, sillä helpottaessaan asioita tietotekniikka ja teknologiset innovaatiot jättävät voimavaroja ja työpanosta niihin asioihin, missä tarvitaan ihmistä. Ja ihmistä tullaan tarvitsemaan  esim. erilaisissa hyvinvointipalveluissa mm. vanhusten määrän lisääntyessä ja auttavien käsien vähetessä, mutta myös muilla sektoreilla. Vai haluaisitko jokaista dokumenttia varten käydä eri virastoissa vaikkapa rakentaessasi… Näin täytyy ollakin: kevyemmät palvelut etänä niille, jotka niitä pystyvät käyttämään ja tukea niille, jotka eivät pysty.

Pari hyvää esimerkkiä: uniapneaseurantalaitteet ovat niin kehittyneet, että niiden käyttöä ja vaikutusta voidaan seurata etänä. Mikäli hoito toteutuu hyvin, ei lääkärin vastaanottokäyntiä tarvita vaan lääkäri toteuttaa säännöllisesti  seurannan etänä ja as. saa siitä yhteenvedon. Silloin lääkärin vastaanotolla käyvät ne, joilla hoidossa on ongelmaa. Kätevää. Työssäkäyvältä säästyy aikaa ja rahaa, kun ei tarvita käyntiä paikanpäällä.

Lonkkaleikkauksen jälkeinen vuoden seuranta toteutuu sähköisellä kyselylomakkeella, minkä ortopedi katsoo ja arvioi. Asiakas saa yhteenvedon ja mikäli kaikki toimii, ei tarvita lääkärin käyntiä.

Teknologia siis palvelee, kun se tehdään toimivaksi . Sekä Oulun kaupungilla että tulevilla hyvinvointialueilla on siis edelleen mahtava mahdollisuus tehdä yhteistyötä sekä opiskelijoiden, yliopiston ja teknologiayritysten kanssa ja luoda uutta ja toimivaa. Tätä yhteistyötä Oulussa siis on jo. Samalla luodaan työtä ja toimeentuloa sekä suunnataan voimavaroja niihin töihin, mihin edelleen tarvitaan ihmistä. Ja niitä tulee aina olemaan. Myös kaupunki voi keskittyä ydintehtäviinsä ja kaikki hyötyvät.

 Julkisella sektorilla on omat tehtävänsä ja veronmaksajien rahojen käytön seuranta. Sellaisia palveluja, mitä ei voi toteuttaa tai, mikä tulee liian kalliiksi on syytä ostaa kilpailutuksen kautta. Tähän tarvitaan osaamista. Kilpailutuksella voidaan kohdentaa palveluja myös oman alueen pien- ja yksinyrittäjille, voidaan painottaa laatua, ympäristöasioita sekä kestävää kehitystä. Voitaisiin painottaa jopa sellaista, että pisteitä saa, jos työllistää myös jonkun työttömän. Palveluita ei tarvitse ulkoistaa monikansallisille yrityksille, vaan luodaan työtä ja arvostetaan myös kaupungin oman henkilökunnan tekemää arvokasta työtä.

Kuten isäni, haluan olla visionääri. Olen kehittämismyönteinen, innostunut ja aktiivinen ja mielelläni mukana kaikessa uudessa.  Optimisti mutta kuitenkin realisti.

Oulua voi kehittää. Tarvitaan vain rohkeita päättäjiä. Nyt voit äänestää!

 VISIOpieni.jpg

Avainsanat: Tiina Niiranen, kuntavaalitoulu, sdpoulu, kuntavaalit 2021


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini