Yhteystiedot

TIINA NIIRANEN

OULU

e-mail: tiina.niiranen(at)pp.inet.fi

twitter: https://twitter.com/TiinaNiiranen

facebook:
https://www.facebook.com/tiinatoimii

instagram:
https://www.instagram.com/tiinaniitipitii/

Blogin arkisto

Uusimmat kirjoitukset

Kapasiteetti rajallinen

Share |

Sunnuntai 6.3.2011 klo 15:10 - Tiina Niiranen


Jokainen antaa sen, minkä kykenee

Puhutaan elämän ruuhkavuosista mutta tällä hetkellä on menossa ruuhkaviikot niiden vuosien lisäksi. Tarkoitan tällä tietysti lähestyviä vaaleja, jotka vaativat sekä ehdokkailta että tukijoukoilta lisävoimavaroja. Vaikeinta on varmaan niillä, joilla on pieniä lapsia. Lieneekö edes sellaisia kovin paljon, koska yhtälö on aika mahdoton.

                                                   *****

Kun olet aktiivisesti mukana monella saralla työn ja perheen lisäksi, ei kukaan muu huolehdi jaksamisestasi ja EI:n sanomisesta, kuin sinä itse. Vain itse tietää voimavaransa.  Kompromissejä on pakko tehdä ja tärkeysjärjestystä miettiä.

Perheen ja kotitöiden lisäksi on itsellänikin paljon kiinnostavia asioita, harrastuksia, ystäviä, äiti nyt odottamassa palvelukotipaikkaa sairaalassa sekä isä yksin kotona. Syyllistämistä tulee helposti tai jos ei tule, niin ainakin syyllisyyttä tuntee helposti. Mutta ei auta -siihen retkuun, jos menet, saat kyllä olla auttamassa, tukemassa, järjestelemässä, kuuntelemassa ja töitä tekemässä jatkuvasti. Siis jokin raja on itse vedettävä - sekä vapaa-ajalla että töissä.

Ne asiat ja tapahtumat, jotka eivät ole ennakoitavissa, tahtovat yleensä panna pakan sekaisin - varsinkin, kun aikataulu on aikalailla lukossa. Ei auta, kuin avata se lukko ja laittaa asioita tärkeysjärjestykseen. Tämä ei olekaan helppo asia mutta onneksi siinäkin kehittyy vuosien mittaan. Itse huomaan monesti olevani menossa vanhaan halpaan mutta onneksi huomaan sen jo varhaisemmin kuin nuorempana. Lisäksi osaan jo havainnoida, kun ihmisillä on tapana heittäytyä marttyyreiksi tukea saadakseen. Se tuki jää nykyään antamatta.

Yritetään siis pitää huolta myös itsestämme - siinä maailman parantamisen yhteydessä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini