Yhteystiedot

TIINA NIIRANEN

OULU

e-mail: tiina.niiranen(at)pp.inet.fi

twitter: https://twitter.com/TiinaNiiranen

facebook:
https://www.facebook.com/tiinatoimii

instagram:
https://www.instagram.com/tiinaniitipitii/

Blogin arkisto

Uusimmat kirjoitukset

"Sorvin ääressä..."

Share |

Lauantai 21.8.2010 klo 19:23 - Tiina Niiranen


21.8.2010

Tietokoneellani ja minulla on viha-rakkaus-suhde. Se on minulle korvaamaton ja olen oppinut sen sujuvan käsittelyn sekä venkuroinnit  - toisaalta se tökkii ja kaatuu nykyään liian usein. En kuitenkaan raski vaihtaa sitä uudempaan - vielä. Minun temperamentillani se ja ympäristö saavat kuunnella  - hmm - sangen värikästä kielenkäyttöä aika ajoin. Viime viikkoina tärkeitä viestejä onkin mahdollisesti hävinnyt jonnekin bittiavaruuteen. Joten toivon ymmärrystä, jos näin on käynyt.

"Sorvin ääreen" palasin pari viikkoa sitten ja elämä alkaa palautua uomiinsa. Tuleva Taiteiden Yö, missä TSL:n Oulun opintopiiri ja Demarit ovat mukana, on työllistänyt, samoin Musiikkijuhlat, joiden kehittämissuunnitelma on juuttunut byrokratian rattaisiin. Alunperin toivoimme ratkaisun tulevan kaupunginhallituksen kesäkuun viimeisessä kokouksessa. Se siirtyi kuitenkin nyt elokuun kokoukseen. Ennen sen tuloa esittelyyn ja - toivon mukaan - voimaan, mennee ensi vuoden puolelle. Tämä on valistunut arvioni. Se on siis  - vaiheessa.

Eilen haastattelimme tulevia vs.toiminnanjohtajaehdokkaita. 16:sta hakemuksesta valitsimme kuusi haastatteluun. Oli muuten sen verran energiaa vaativa prosessi, että tuntui normityöpäivältä potenssiin jotain.

                                                      ------------------

Valtakunnan politiikassa sen sijaan huomaa lähestyvien vaalien vaikutuksen. Jyrki kukkoilee ja rehvastelee kuin vain nuori itseensä tyytyväinen mies  voi. Mitenhän tuo Pohjanmaanrata-rahaleikkikin -ei löydy- löytyy- tuntuu näin skeptikosta, alkuperäissuunnitelmaa noudattaneelta. Hallituksen hyvä tahto(tila) "löysi" kuin löysikin tarvittavan rahamäärän. Asia on tärkeä ja tottakai siitä melu nousi. Noh, ehkä tuosta saa irtopisteitä. Nyt, kun meillä on punavihreä työväenpuolue, kokoomus, niin mukava kuulla, että vasemmistoliitto muuttui yrittäjäpuolueeksi.

Työurien pituudesta huolestuneet voivat sensijaan huokaista helpotuksesta. Jyrki haluaa pidentää niitä alku- ja loppupään lisäksi keskeltä. Kannatan keskimmäistä. Joskaan minua ei aina voi ottaa vakavasti.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini